Παπαδημούλης: «Οι πιο πολιτικές και πολωτικές ευρωεκλογές»

Την πεποίθησή του ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές «ανεβαίνει» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Μεγάλη Δευτέρα (22/4) στη Θεσσαλονίκη.

propoli

«Όλοι αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκλογές και δε βλέπω καμία χαλαρότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο χαρακτήρα των ευρωεκλογών τόνισε πως θα είναι οι πιο πολιτικές και οι πιο πολωτικές, εκτιμώντας πως το ποσοστό που θα αθροίσουν τα δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, θα υπερβαίνει σημαντικά το 49% που άθροισαν στις εθνικές εκλογές του 2015.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και το συμφέρον της χώρας

Μιλώντας για την εμπειρία του από την περιοδεία που έκανε σε πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα, ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε πως ο αριθμός όσων διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις «συρρικνώνεται συνεχώς και δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι παίρνουν αποστάσεις από τα πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι».

Παράλληλα, ανέφερε πως το κλίμα αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει, διότι «όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί πιο είναι το συμφέρον της χώρας και τι είναι πιο καλό για την πατρίδα».

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας πως πιθανή εκλογή του θα είναι κακή για την Ευρώπη και καταστροφική για την Ελλάδα, θυμίζοντας πως ήταν ο πρώτος που είχε ταχθεί υπέρ του grexit και έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα εναντίον της Ελλάδας.

Ακόμη, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως μαζί με την ανοδική δυναμική της οικονομίας, αναπτύσσεται δυναμική ανόδου και στη συσπείρωσή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ, μιλώντας για τη ΝΔ, είπε πως περισσότερο από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τον ανησυχεί η «διάβρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ακροδεξιά».

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, είπε πως ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική πολιτική από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά, εγκαταλείποντας την πάγια θέση του, πως στρατηγικός αντίπαλός του είναι η Δεξιά.

Αισιοδοξία ενόψει εκλογών

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είπε πως όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές, εκτιμά πως τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από εκείνα του 2016 ενώ για τις ευρωεκλογές εκτίμησε πως το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα αποτελέσει σκαλοπάτι για τη νίκη στις εθνικές εκλογές για μια νέα τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ ο οποίος μετά από 34 χρόνια κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα».

Loading