Παπαδημούλης: «Πισωγύρισμα αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία από την ΠΓΔΜ»

Την άποψή του, ότι ενδεχόμενη αποτυχία επικύρωσης της συμφωνίας από την πλευρά της ΠΓΔΜ «θα είναι πισωγύρισμα και ήττα για τις προοδευτικές και φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις στη γειτονική χώρα», εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με δηλώσεις του στο ρωσικό δίκτυο Sputnik.

propoli

«Το 91% των συμμετεχόντων ψήφισε υπέρ της συμφωνίας, γεγονός που αποτελεί θετική και σημαντική εξέλιξη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι «το δημοψήφισμα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα, με τον Ζάεφ να πρέπει τώρα να προχωρήσει στην επικύρωση από το Κοινοβούλιο της χώρας και στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών με τα δύο-τρίτα της πλειοψηφίας».

«Μπορεί να περάσει τη συμφωνία ο Ζάεφ»

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε επίσης, ότι «από την ενημέρωση που έχουμε, ο Ζάεφ μπορεί να περάσει τη συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία», σημειώνοντας πως «εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές», κάτι το οποίο «θα πάει λίγο πίσω την όλη διαδικασία».

Ο κ. Παπαδημούλης, πάντως, εκτίμησε πως «ο Ζάεφ μπορεί να τα καταφέρει», καθώς ενδεχόμενη αποτυχία επικύρωσης της συμφωνίας στα Σκόπια «θα είναι ένα πισωγύρισμα για τη χώρα και μια ήττα για τις προοδευτικές και φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις στην ΠΓΔΜ».

Loading