Παπαδημούλης: «151 ‘όχι’ σε όσους χρησιμοποιούν το Μακεδονικό»

Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μετά και την υπερψήφιση της πρότασης εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης από το κοινοβούλιο, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

propoli

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα χθες ήταν 151 ‘ναι’ στην πολιτική σταθερότητα, 151 ‘ναι’ στην συνέχιση του έργου της κυβέρνησης Τσίπρα, που έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, 151 ‘ναι’ στην συνέχιση της προσπάθειας ανάκαμψης της ελληνική οικονομίας, και ένα καθαρό ‘όχι’ σε όσους προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το Μακεδονικό ως έναν ύστατο μοχλό για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, σε σχέση με την χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική βουλή που αφορούσε την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Πυρά κατά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συστήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με θέμα την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «ούτως ή άλλως αυτό δεν θα ήταν εφικτό», διότι «το ‘όχι’ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά, είναι ένα ‘όχι’ κομματικής σκοπιμότητας, ‘όχι’ μικροπολιτικής. Ο Μητσοτάκης με το ‘όχι’ αρνείται την πάγια πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes».

Παράλληλα, κατηγόρησε προσωπικά την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους κύκλους του ΚΙΝΑΛ. «Εγώ θυμάμαι ότι στο ΚΙΝΑΛ μαζεύτηκαν, το λεγόμενο πολιτικό συμβούλιο, το οποίο συγκρότησε η ίδια η Γεννηματά μετά ην εκλογή της. Όλοι οι άλλοι εκεί μέσα ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και επικράτησε το όχι της μίας, έναντι του ‘ναι’ των πολλών. (…) Ξέρω ανθρώπους που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκλεγμένα πόστα, οι οποίοι συμφωνούν με τις Πρέσπες και διστάζουν να το πουν».

Από την άλλη πλευρά, ως προς την ουσία της συμφωνίας, και το πόσο εφικτό θα ήταν η βελτίωσή της για την ελληνική πλευρά, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «για να πετύχει κανείς μια καλύτερη διπλωματική συμφωνία, πρέπει να έχει κάποια διεθνή ερείσματα. Να υπάρχουν δηλαδή και σύμμαχοί του που θα λένε: ‘ναι αυτή η συμφωνία πρέπει να βελτιωθεί υπέρ της Ελλάδας’. Δεν υπάρχει ούτε ένας! Προκαλώ μέσα από την συχνότητα του σταθμού σας, έναν Νεοδημοκράτη να βγει και να πει έχουμε κάποιους ηγέτες και κάποια κόμματα που μας στηρίζουν».

Κάλεσμα στην ΕΣΗΕΑ

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάλεσε παράλληλα την ΕΣΗΕΑ να προβεί σε ορισμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου «να αποκαλυφθούν εκείνοι οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ανέντιμα παριστάνουν τους αντικειμενικούς», και μιλούν με «έντονο» και «παθιασμένο» τρόπο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα περίμενα από την ΕΣΗΕΑ μια πρωτοβουλία. Να ζητήσει από τους δημοσιογράφους-μέλη της, που έχουν κλείσει ήδη να είναι υποψήφιοι σε κόμματα, να βγουν και να το πουν. Γιατί είναι εξαπάτηση της κοινής γνώμης», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Loading