INTIME

Παπακώστα: «Οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου»

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ απάντησε για το θέμα των αποδράσεων από τις φυλακές.

propoli

«Οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης μίλησε και για τις αλλαγές που έγιναν στον ποινικό κώδικα σε ότι αφορά τις περιπτώσεις βιασμού, επιρρίπτοντας ευθύνες στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ωστόσο πρόσθεσε πως «σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα μετά τις αντιδράσεις των πολιτικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στον ρόλο της ασφάλειας, υπογράμμισε ότι το δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις τα αίτια που φέρνουν εγκληματικότητα. «Δεν αρκεί η επιβολή του νόμου διά των όπλων» τόνισε.

Όσο για τα Εξάρχεια; «Το θέμα δε λύνεται με προσαγωγές. Πρέπει ο πρύτανης να μας πει περάστε παρακαλώ για να λύσουμε το πρόβλημα στο Πολυτεχνείο. Αν πουν στην αστυνομία ελάτε σε πέντε λεπτά το θέμα θα πάψει να υπάρχει» εξήγησε η υπουργός.

Loading