Παπακώστα: «Ο Τσίπρας μου είπε πως στην αρχή είχε αυταπάτες»

Συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 παραχώρησε σήμερα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε τόσο για τη συμμετοχή της στο νέο κυβερνητικό σχήμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και για τα επεισόδια που στιγμάτισαν την ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο.

propoli

«Συνεργάζομαι και συμμαχώ για τα προβλήματα του τόπου μας με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμιά συνεργασία με κανένα κόμμα. Ως επικεφαλής της «Νέας Ελληνικής Ορμής» ανταποκρίθηκα στο δημόσιο κάλεσμα του πρωθυπουργού, για εθνική συναίνεση, αναλαμβάνοντας μια θέση που δεν μας αναλογεί» τόνισε συγκεκριμένα, η υφυπουργός και πρόσθεσε πως για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αρχές του «καραμανλισμού», σε μια εποχή μεταβατική που η συναίνεση είναι απαραίτητη.

Σε ερώτηση για το αν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτές τις αρχές του «καραμανλισμού» τόνισε ότι «ήταν συνειδητή επιλογή να το κάνει, κινείται ανάμεσα στην αντικοινωνική πολιτική που στη βάση της είναι το κέρδος» προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται ανάμεσα σε «ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών ρητορικών».

Σ’ ότι αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης στην οποία μετάσχει, η Κ. Παπακώστα τόνισε ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εθνική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και της Νέας Ελληνικής Ορμής», συμπληρώνοντας ότι «δεν ανήκω σε αυτούς που κατεβάζουν τις δηλώσεις τους από το διαδίκτυο. Αυτές οι δηλώσεις αφορούσαν δηλώσεις της περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη πολιτική αντίληψη για τα πράγματα, σήμερα όμως έχει , όπως με διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός πως τότε είχε αυταπάτες και σήμερα έχει μπει στα «παπούτσια» του μεσαίου χώρου».

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων από τα ΜΑΤ στο περιθώριο των εγκαινίων της ΔΕΘ. «Η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, πρέπει να περιφρουρεί τα γεγονότα. Υπήρχε σχέδιο προστασίας των συμμετεχόντων, των επισκεπτών και των πολιτών, έσχατη λύση του οποίου ήταν η χρήση δακρυγόνων και ως εκ τούτου «επελέγη αυτή ώστε να μη δούμε να καίγεται το Βελλίδειο».

Loading