INTIME

Παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου ζητά ο Χουντής για το δημοσίευμα των Νέων

Επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζίμερ Γκάμπι απέστειλε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής.

propoli

Αφορμή η επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο, του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2018 που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στην οποία της ζητεί την άμεση παρέμβασή της στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως τονίζεται στην γραπτή του ανακοίνωση, ο κ. Χουντής ζητεί την παρέμβαση της προκειμένου να υπάρξει επίσημη δημοσιοποίηση και απάντηση, στην απαράδεκτη επιστολή του Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος συσχετίζοντας ευθέως την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, με τη σύλληψη και πολύμηνη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ζητά την άμεση παράδοση των 8, προκειμένου να υπάρξει «δίκαιη δίκη για τους 2 Έλληνες».

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ επιθυμεί να υπάρξει κατάλληλη απάντηση από τον πρόεδρό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ταγιάνι ο οποίος, «αφού ενημερώσει τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της ΕΕ, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αξιωματικών».

Loading