Παρασκευόπουλος: Αβάσιμη η σύνδεση της αποφυλάκισης Φλώρου με τον νέο Ποινικό Κώδικα

«Η σύνδεση της αποφυλάκισης Φλώρου με τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι τελείως αβάσιμη» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Flash 99,4 και τον Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Όπως εξήγησε ο κ. Παρασκευόπουλος «Έχει γίνει χρήση μίας διάταξης της ποινικής δικονομίας- και της παλιάς και της καινούργιας- σύμφωνα με την οποία όταν ένας άνθρωπος ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης που ίσχυε σε πρώτο βαθμό μπορεί να ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το Εφετείο γιατί θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα είτε να απαλλαγεί είτε να μειωθεί πολύ η ποινή του. Αυτό δεν έχει σχέση με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα».

Και πρόσθεσε «Η υπεράσπιση όπως διάβασα υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί αναστολή ακριβώς επειδή ο ποινικός κώδικας έχει λίγο πιο χαμηλές ποινές. Αυτό όμως δεν είναι μέσα στα επιχειρήματα τα οποία προβλέπει η ποινική δικονομία και επίσης η ρύθμιση ποινικής δικονομίας που εφαρμόστηκε και βγήκε ο κ. Φλώρος δεν έχει μεταρρυθμιστεί σε καμία περίπτωση. Επομένως εδώ υπάρχει μία προσπάθεια να επιρριφθεί αυτή η απόλυση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι τελείως άστοχη. Πρώτον γιατί η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικονομική και δεν είχε να κάνει με τον ίδιο τον ποινικό κώδικα και δεύτερον γιατί και να έχει να κάνει με τον ποινικό κώδικα ο ποινικός κώδικας είναι έργο μίας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία δεν ήταν Συριζεικη».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχτηκε ο νόμος Παρασκευόπουλου ο πρώην υπουργός τόνισε «Έχω εμπεδώσει ότι θα αλλάξει ο αποσυμφορητικός νόμος. Η κριτική που έχει γίνει στον συγκεκριμένο νόμο ήταν αβάσιμη και ως προς τη φιλοσοφία της και επί της αρχής».

Όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος «Επί της αρχής η κριτική ήταν αβάσιμη διότι η αποσυμφορητική νομοθεσία είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι συνθήκες μέσα στις φυλακές , αθλιότητας και κακομεταχείρισης. Δεύτερον να πάψει η χώρα να έχει καταδίκες από το ευρωπαϊκό δικαστήριο που της δημιουργούσαν μεγάλα διεθνή προβλήματα, όπως η έκδοση κρατουμένων στη χώρα μας και τρίτον να βελτιωθεί και η ασφάλεια διότι οι δείκτες σε βαριά εγκλήματα όπως οι ανθρωποκτονίες και οι ληστείες μειώθηκαν».

Ερωτηθείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για ακόμη μία προπαγάνδα της ΝΔ καθώς όπως εξήγησε «ο χρόνος διεξαγωγής της δίκης είναι αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

Όπως τόνισε «Μία κυβέρνηση μπορεί μόνο να ενοχοποιηθεί αν δεν παρέχει τις υποδομές, αίθουσα υπήρχε. Το φόρτωμα της καθυστέρησης αυτής στην κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άλλη μία πολιτική εξαπάτηση του κόσμου προκειμένου να δημιουργηθεί μία αντι Σύριζα διάθεση. Η δίκη καθυστερούσε γιατί είχε πολλούς κατηγορουμένους, πολλούς δικαστές».

Loading