Παρασκεύπουλος: «Ο νόμος αυτός βελτίωσε την διεθνή εικόνα της χώρας»

Το «εκρηκτικό» πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Παρασκεύπουλος.

propoli

«Αυτό που έπρεπε να γίνεται, γίνεται ήδη, δηλαδή να ζητηθεί η εμπιστοσύνη της βουλής. Τα στελέχη των ΑΝΕΛ που φαίνεται ότι θα δώσουν την εμπιστοσύνη τους, αυτά τα στελέχη ψήφιζαν επί 3,5 χρόνια τους ίδιους νόμους με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο υπουργικό συμβούλιο είχαν συνταυτιστεί απόλυτα σε όλα τα θεσμικά θέματα. Επομένως δε μπορούμε να κατηγορήσουμε για μεταστροφή και μάλιστα απρόοπτη», δήλωσε ο κ. Παρασκεύπουλος σε ερώτηση σε σχέση με τους βουλευτές του ΑΝΕΛ οι οποίοι δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τη πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Όσον αφορά, το αίτημα διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονοματολογικής συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο κ. Παρασκευόπουλος, εκτίμησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει δημοψήφισμα για το πως θα λέγεται μια άλλη χώρα. Βεβαίως και μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για το πως θα λεγόμαστε εμείς, αλλά εμείς ονομαζόμαστε όπως θέλουμε. Δε μας έχει επιβάλλει κανείς πως θα λέγεται η χώρα μας ή μια περιφέρειά της».

«Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια»

«Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια», δήλωσε από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα περιστατικά εκφοβισμού βουλευτών και στοχοποίησής τους, μέσω αφισών που έχουν τοιχοκολληθεί σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας.

«Προσωπικά εδώ και τρία χρόνια δέχομαι απειλές και ύβρεις με πολλούς τρόπους, με ακτιβισμούς αλλά και κυρίως με ηλεκτρονικά μηνύματα, για τον νόμο Παρασκευόπουλου», τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά δε με τον νόμο που αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «ο νόμος αυτός βελτίωσε την διεθνή εικόνα της χώρας, και συνδέθηκε με την βελτίωση της βαριάς εγκληματικότητας».

Loading