Παραστατίδης: «Εργαλεία προπαγάνδας οι δημοσκοπήσεις»

Την άποψη ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά» σε σχέση με τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, εξέφρασε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με τις εκτιμήσεις του για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, και για το εάν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθούν νωρίτερα του προκαθορισμένου χρόνου, ο κ. Παραστατίδης, τόνισε ότι «οι εκλογές είναι καθαρά θέμα πρωθυπουργού». Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν τετραπλές κάλπες τον Μάιο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης, είναι να εκπληρώσει την τετραετία.

Από την πλευρά του, ο κ. Παρασιτίδης, άσκησε δριμεία στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται κατά καιρούς, χαρακτηρίζοντάς τες ως «εργαλεία προπαγάνδας» που σκοπό έχουν «την χειραγώγηση της πολιτικής γνώμης» των πολιτών. Παράλληλα, επιτέθηκε και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, διατυπώνοντας την άποψη ότι η κάθε μία έχει τις δικές της «σκοπιμότητες».

Προκειμένου το συγκεκριμένο φαινόμενο να λάβει τέλος, ο κ. Παραστατίδης, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου φορέα, ο οποίος θα ελέγχει τα τεκμήρια μέσω των οποίων αντλούνται τα στατιστικά συμπεράσματα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ότι δεν λαμβάνει καθημερινά γνώση των εξελίξεων παρά μόνο των ζητημάτων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ τόνισε ότι οι εξελίξεις που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση, είναι και αυτές οι οποίες«φουντώνουν» τα σενάρια για εκλογές.

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητα του γιου του, ο κ. Παραστατίδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, καθώς όπως σημείωσε «υπάρχουν διάφορες σκέψεις».

Loading