Παφίλης: «Το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει καμία συμφωνία που θα βάλει την πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ»

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στην ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην ΕΡΑ, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται να ψηφίσει καμιά συμφωνία, ούτε θα διευκολύνει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ».

propoli

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού κόμματος υπογράμμισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αλλά το ερώτημα που θα τεθεί είναι «τι λύση θα είναι αυτή που θα βρεθεί και ποιον θα βοηθάει» προσθέτοντας ότι «η πρεμούρα για τη λύση» υφίσταται για να ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και έπειτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν θα βοηθήσει τη χώρα”

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα για εμάς και για την στάση που θα κρατήσουμε, γιατί εμείς στο ΚΚΕ διαφωνούμε ριζικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πιστεύουμε ότι η ένταξη της στη συμμαχία δεν θα διασφαλίσει την ειρήνη και την ομαλότητα, αλλά το αντίθετο».

Θύμισε δε, ότι το «ΝΑΤΟ έσφαξε τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, την οποία αρχικά διέλυσε» καθώς επίσης και ότι η «δεν έχει βγάλει άχνα απέναντι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας και στην αλλαγή των συνόρων».

Σε ότι αφορά τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας που επικαλείται η κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι «τη στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα» στην πραγματικότητα η κυβέρνηση «παίρνει μέρος στο μοίρασμα που γίνεται, εντασσόμενη στο ΝΑΤΟ και δίνοντας τα πάντα στους Αμερικανούς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που κατέχουν τον πλούτο».

Loading