INTIME

Πετούν το μπαλάκι στον Καμμένο: “Ας τους διαγράψει”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Το μπαλάκι στον Πάνο Καμμένο ρίχνουν στο Μαξίμου όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ- Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι- οι οποίοι δήλωσαν εγγράφως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Αν θέλει ο κ. Καμμένος, μπορεί να τους διαγράψει.

Δεν μπορεί, ωστόσο, να τους απαγορεύσει να ψηφίζουν τα νομοσχέδια”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση επιχειρούν να διασκεδάσουν τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, εστιάζοντας στα προπαρασκευαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφώνησε ο πρωθυπουργός με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η μείωση υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο, καθώς και οι πτήσεις με άοπλα μαχητικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως, θα συζητηθούν στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Βαγγέλη Αποστολάκη και Χουσεΐν Ακάρ αντιστοίχως, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ την επόμενη Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου.

Τον πρώτο λόγο θα έχουν, πάντως, στην αμέσως επόμενη φάση οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, οι συναντήσεις των οποίων αναμένεται να πυκνώσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Από το Μαξίμου, εξάλλου, αρνούνται πως η επίσκεψη Τσίπρα δεν προετοιμάστηκε σωστά και πως έγινε βιαστικά.

Σημειώνουν επί τούτου πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δεχθεί πολλά ερωτήματα κατά τις ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών για το ταξίδι στην Τουρκία, δείγμα του πως αυτό προετοιμαζόταν εδώ και καιρό.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως ο κ. Ερντογάν ήταν πολύ πιο ήπιος σε σύγκριση με την παρουσία του στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2017, ακόμα και στο θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Δύο φράξιες για τις εκλογές

Στο εσωτερικό μέτωπο, φαίνεται πως έχουν σχηματιστεί εντός του ευρύτερου πρωθυπουργικού περιβάλλοντος δύο φράξιες, αυτή που επιμένει για εκλογές τον Οκτώβριο και η άλλη που προτείνει Μάιο.

Άτυπος αρχηγός της πρώτης θεωρείται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Όπως κι αν έχει, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικώς δημοσιεύματα που τους θέλουν να έχουν στα χέρια τους δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη ΝΔ μπροστά στις ευρωεκλογές με διψήφιο ποσοστό διαφοράς.

Loading