φωτ. αρχείου

Πλάνο 100 ημερών από τον Μητσοτάκη ενόψει κάλπης

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Σε εξέλιξη  βρίσκεται το προεκλογικό πλάνο 100 ημερών που έχει καταστρώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβλέποντας ότι η χώρα μπαίνει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέχρι τις 26 Μαΐου του 2019, όταν και θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές.

propoli

Το σήμα το έδωσε ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος. «Η παράταξη μας είναι τώρα το μεγάλο πατριωτικό ρεύμα της δημοκρατίας και της ελπίδας που αναζητούν όλοι. Ο αγώνας ξεκινά σήμερα, με πρώτους όλους εμάς, για να απλωθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, να κινητοποιήσει κάθε μέλος, κάθε φίλο της Νέας Δημοκρατίας. Όπλα μας είναι οι θέσεις μας και το προσωπικό μας παράδειγμα, το πολιτικό μας ήθος, η συνέπειά μας, η αφοσίωσή μας στη μεγάλη προσπάθεια» τόνισε.

Επί της ουσίας, από χθες το όργανο των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας μετατράπηκε σε ουσιαστική εκλογική επιτροπή μάχης, με άπαντες να έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. «Έχουμε, ήδη, σηκώσει μανίκια. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Οι Έλληνες έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν σχέδιο, αποτέλεσμα και ελπίδα» πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο κομματικός μηχανισμός δεν θα απογοητεύσει τον κόσμο. «Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους, να πάει μπροστά. Και μαζί, το μπορούμε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος του, όπως εξήγησε, είναι η ΝΔ να αγκαλιάσει κάθε πολίτη που προδόθηκε από τα ψέματα του του Αλέξη Τσίπρα. Κάθε άνθρωπο που ψήφισε παλιά το κόμμα, το εγκατέλειψε στη συνέχεια και τώρα επιστρέφει στο πολιτικό του σπίτι. Φυσικά το κάλεσμα αφορά και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που έχουν τις ίδιες αξίες με εκείνες που πρεσβεύει η ΝΔ.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Το προεκλογικό και μετεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε λιγότερους φόρους και εισφορές, με περισσότερες επενδύσεις και νέες δουλειές. Σε επίπεδο φορολογίας ξεχωρίζουν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. Όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική στην Πειραιώς εστιάζουν στο αφορολόγητο των 1000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, τη δέσμευση να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, το βοήθημα των 2000 ευρώ σε κάθε Ελληνόπουλο που θα γεννιέται στη χώρα, ενώ τέλος προτάσσεται η λειτουργία ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα και η σύνδεση των πανεπιστημίων με την πραγματική οικονομία.

Στα τέλη Φεβρουαρίου πρόκειται να γίνουν γνωστοί και οι κυβερνητικοί άξονες της ΝΔ στον τομέα της Υγείας, όπου έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη και αξιοπρεπή περίθαλψη για όλους τους συμπολίτες μας.

«Ναι, υπάρχει άλλος δρόμος, τον εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι προτάσεις αυτές είναι προτάσεις που, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες, είναι κοστολογημένες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Loading