INTIME

Ποιοι μένουν έξω από το κυβερνητικό σχήμα

Αρκετές εκπλήξεις είχε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοίνωσε την Τρίτη (28/8) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

propoli

Εκτός από τα πρόσωπα που εισέρχονται στο κυβερνητικό σχήμα, έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποιοι είναι αυτοί που αποχωρούν από αυτό.

Καταρχάς, εκτός κυβέρνησης τίθεται, όπως αναμενόταν μετά την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Οι «χτυπητές» αποχωρήσεις

Επίσης, εκτός κυβέρνησης βρέθηκε ο πρώην, πλέον, υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα και υφυπουργός Αθλητισμού.

Μεταξύ αυτών που μένουν εκτός «νυμφώνος» είναι και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε βρεθεί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις στο επίκεντρο έντονης κριτικής, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Χωρίς χαρτοφυλάκιο μένει, επίσης, ο μέχρι πρότινος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, όπως και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός στο ίδιο υπουργείο, Γιάννης Τσιρώνης.

Εκτός κυβέρνησης Κονιόρδου, Μπαλάφας, Αμανατίδης, Μπαξεβανάκης

Από το υπουργείο Πολιτισμού και το κυβερνητικό σχήμα αποχωρεί η Λυδία Κονιόρδου, τη θέση της οποίας αναλαμβάνει η Μυρσίνη Ζορμπά.

Ακόμη, αποχωρούν από την κυβέρνηση ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, καθώς και ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Loading