ΙΝΤΙΜΕ

Ποντάρουν και στην “ψήφο ντροπής” για την ανατροπή!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Και στην αποκαλούμενη “ψήφο ντροπής” ποντάρουν στο Μαξίμου για τη μεγάλη ανατροπή.

Στηρίζουν πολλά, δηλαδή, σε όλους όσοι στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν πως θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα από το ΣΥΡΙΖΑ μολονότι θα τον ψηφίσουν και το κάνουν γιατί δεν θέλουν να εκφράσουν δημοσίως πως παρά τα κυβερνητικά λάθη και παραλείψεις εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν δύο ακόμα παράγοντες που μαρτυρούν τον πανικό της ΝΔ.

Ο πρώτος σχετίζεται με τη δήλωση του γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές κι ο δεύτερος με την αλλαγή του αφηγήματος της Πειραιώς, το οποίο από σαρωτική νίκη στις ευρωεκλογές έχει μετατραπεί σε νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά.

Παραλλήλως, στο Μαξίμου απαξιώνουν τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, κάνοντας λόγο για ξαναζεσταμένο φαγητό.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν πως οι μιντιακές εμφανίσεις του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός μόνο κακό κάνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί τον συνδέουν απολύτως μαζί του.

Σαρκάζουν, εξάλλου, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης για το τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές (Ποτάμι) και πως ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ εξακολουθούν να στηρίζουν την Κεντροαριστερά όπως έπρατταν διαχρονικά:

Μόνο ότι στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ που δεν μας είπε”.

Υποβαθμίζουν την ανησυχία Eurogroup

Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση υποβαθμίζουν και την ανησυχία για τη νέα οικονομική πολιτική Τσίπρα που εκδηλώθηκε από αρκετούς Ευρωπαίους αξιωματούχους στη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Eurogroup .

Απαντούν πως οι όποιες ενστάσεις προήλθαν μόνο από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών κι όχι από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ επαναλαμβάνουν με νόημα πως η χώρα μας στη μεταμνημονιακή εποχή έχει πολλά περισσότερα περιθώρια ευελιξίας στην άσκηση της οικονομικής της πολιτικής.

Έτσι κι αλλιώς, μεγαλύτερη συζήτηση θα διεξαχθεί στο Eurogroup της 13ης Ιουνίου, όταν θα έχει ήδη δημοσιοποιηθεί- μία εβδομάδα νωρίτερα- η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση των Θεσμών.

Loading