INTIME

Ποτάμι: «Μην κρύβετε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί της Φυλής»

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα σκουπίδια στην Αττική κάλεσαν την κυβέρνηση το Ποτάμι και ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του κόμματος στη Βουλή για την απεξάρτηση από τα πλαστικά.

propoli

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει αυτοκριτική για τη στάση του στην υπόθεση της Κερατέας, επισημαίνοντας ότι σε όλη τη χώρα και στα νησιά μας υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές.

«Πολιτικός δεν είναι αυτός που εντοπίζει το σκουπίδι στη θάλασσα, πολιτικός είναι αυτός που έχει πρόταση πώς να καθαρίσει η θάλασσα», τόνισε, προτείνοντας μια σειρά από μέτρα που θα έπρεπε να αποτελέσουν τη βάση για μία εθνική στρατηγική απεξάρτησης από τα πλαστικά.

Η μείωση του πλαστικού και τα στοιχήματα

«Η επιμονή μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών, που έχει η χώρα δεν έρχεται ως μια ονειροπόλα οικολογική διάθεση, αλλά γιατί η μείωση του πλαστικού θα κρίνει αν θα κερδίσουμε τα στοιχήματα του παρόντος και του μέλλοντος. Στοιχήματα που συνδέονται με την υγεία μας, στοιχεία που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στα οποία αναφέρθηκαν και οι συνάδελφοί μου από το Ποτάμι», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Loading