Ευρωκοινοβούλιο: Πρεσβευτής στην εκστρατεία κατά του καρκίνου ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Έπειτα από πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ζαγοράκης, θα συμμετέχει στην εκστρατεία «Coach, the ally for heath» του οργανισμού «Together against cancer» με έδρα την Ιταλία.

propoli

Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση καρκίνου

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, παράγοντες όπως το κάπνισμα ή υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία ενός ανθρώπου, καθώς ευθύνονται για την εμφάνιση του 40% των καρκίνων και άλλων σοβαρών ασθενειών. Αντίθετα, η καλή διατροφή, η σωματική άσκηση και ο αθλητισμός, μπορούν να βελτιώσουν τις αντοχές του ατόμου και να θωρακίσουν σημαντικά έναν ανθρώπινο οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.

Η εκστρατεία και η Γιουβέντους

Η εκστρατεία καθοδηγείται από τον καθηγητή Francesco Cognetti, πρόεδρο του οργανισμού «Together against cancer», ο οποίος με πρωταγωνιστή τον Ιταλό προπονητή της Γιουβέντους, Massimiliano Allegri, φιλοδοξεί να προωθήσει τη σωματική άσκηση, τον αθλητισμό και τη σωστή διατροφή στους συμπολίτες μας, ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά και τους νέους, περνώντας το μήνυμα αυτό μέσα από δράσεις σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες, σε χώρους άθλησης και σε φορείς της κοινωνίας.

Η ανάγκη πρόληψης και η ενημέρωση των παιδιών

Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Tajani τόνισε την ανάγκη διεθνοποίησης της δράσης και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου καταπολέμησης του καρκίνου μέσα από την πρόληψη και την αλλαγή του τρόπου ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες.

Παράλληλα, ο κ. Allegri υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο των προπονητών στην εκστρατεία αυτή, καθώς ο κεντρικός τους σκοπός δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά το να μάθουν στα παιδιά ποδόσφαιρο, αλλά και το πώς θα θωρακίσουν τον οργανισμό και την υγεία τους βοηθώντας τα να ακολουθήσουν τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής.

Ζαγοράκης: «Έμφαση στην κοινωνική συνεισφορά»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του κ. Tajani να γίνει πρεσβευτής του μηνύματος αυτού και να ηγηθεί της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και δήλωσε:

«Πέρα από τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα ένας αθλητής ή ένας προπονητής θα πρέπει να δίνει έμφαση στην κοινωνική συνεισφορά. Άνθρωποι με αναγνωρισιμότητα, που αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα στον χώρο τους και ο κόσμος τους παρακολουθεί οφείλουν να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις με κάθε τρόπο. Ο καρκίνος, δυστυχώς, είναι στην καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, παντού.

Με την καθοδήγηση των ειδικών, της ιατρικής κοινότητας, θα πρέπει να συμβάλλουμε στην μάχη αυτή. Ξεκινώντας από τα παιδιά μας, τους μαθητές, τους αθλητές στα τμήματα υποδομής ή και τους γονείς που δεν ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στην σωματική άσκηση. Να τους αποδείξουμε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν καλές για τον οργανισμό συνήθειες όχι μόνο για την αθλητική τους βελτίωση, αλλά πρωτίστως για την υγεία και την ίδια τους τη ζωή».

Loading