Προβάδισμα ασφαλείας της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis, για λογαριασμό του Tvxs.gr.

propoli

Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί προβάδισμα μεγαλύτερο των 8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της παράταξης του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει την προτίμηση του 23,9% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15,7%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,3% και το ΚΚΕ με 4,4%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο η Ένωση Κεντρώων (1,6%), όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) βρίσκονται αρκετά κάτω από το 3% που οδηγεί στη Βουλή.

Το ίδιο ισχύει, επίσης, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%), την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%) και τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία συγκεντρώνει μόλις το 0,6%.

Προβάδισμα Μητσοτάκη σε καταλληλότητα και παράσταση νίκης

ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται, επίσης, στα ερωτήματα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό και την παράσταση νίκης.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο ερώτημα ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει το 32% έναντι του 27% του Αλέξη Τσίπρα. Όσον αφορά την επικράτηση του κόμματός του στην παράσταση νίκης, είναι συντριπτική, καθώς το 62% των ερωτηθέντων προβλέπει νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, ενώ μόλις το 21% «βλέπει» πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση για τις πρόωρες εκλογές

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα, το 44% των ερωτηθέντων ζητά κάλπες στο τέλος της τετραετίας και το 8% «ψηφίζει» διεξαγωγή εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές το 2019. Στον αντίποδα, το 29% θα ήθελε να γίνουν εκλογές άμεσα και άλλο ένα 11% μέχρι το τέλος του 2018.

Loading