Προεδρικοί και “53+” ες σάρκαν μίαν!

ΣΥΡΙΖΑ: Προεδρικοί και “53+” ες σάρκαν μίαν!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Μόνο ήρεμο δεν είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε και κατά τη χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίασή της.

propoli

Οι αντεγκλήσεις βουλευτών έφτασαν μέχρι το σημείο η Κατερίνα Μεγαλοοικονόμου να απειλήσει- κατά την αντιπαράθεσή της με την Αννέττα Καββαδία- με παραίτηση και να χαθεί η δεδηλωμένη αφού θα την διαδεχθεί ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος στηρίζει πλέον τη ΝΔ.

Δεν ήταν, όμως, ο μοναδικός καβγάς, αφού ο Παύλος Πολάκης πήρε το μέρος της κυρίας Μεγαλοοικονόμου στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της η κυρία Καββαδία περί lifestyle, ενώ επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για την επιλεκτική στάση που κρατά η Δικαιοσύνη στη διερεύνηση υποθέσεων.

Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Κοντονής πρότεινε αυτό που επιθυμούν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να μην υπερψηφιστεί κατά τη Συνταγματική Αναθεώρηση η απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη προκήρυξη εκλογών.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας απόρριψε την πρόταση, όχι γιατί κι ο ίδιος δεν κάνει δεύτερες σκέψεις για δεξιά παρένθεση το 2020 όσο γιατί αντιλαμβάνεται ότι θα εκτεθεί σε βαθμό που δεν θα μπορεί να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις.

Από την άλλη, πάντως, η άτυπη συσπείρωση- σύμπλευση προεδρικών και “53+” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύφτηκε ούτε κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. όπου δεν παρατηρήθηκαν ενστάσεις στα ζητήματα τακτικής και στρατηγικής, όπως είναι η συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας ή η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Ποιοι αντιπολιτεύονται ακόμα

Οι μόνοι που έχουν απομείνει να κρατούν το φλάμπουρο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι οι Γιάννης Μπαλάφας, Ρένα Δούρου και Κώστας Ζαχαριάδης (“Πλατφόρμα 2010”), ορισμένοι από όοσυς προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Αντώνης Κοτσακάς κι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς κι όσοι ανήκουν στην αριστερίστικη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ως προς τον τελευταίο και τη δήλωσή του πως δεν σκοτώθηκε κανείς από τη ρίψη μολότοφ, από το Μαξίμου τήρησαν σιγή ιχθύος και πριν ζητήσει συγγνώμη ο βουλευτής, επιβεβαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι ενόψει εκλογών δεν περισσεύει κανένα είδος ψηφοφόρου, ακόμα κι εκείνοι που συμπαθούν την τρομοκρατία.

 

 

 

 

Loading