Προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα!

Το διπλωματικό θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ Grace 1… καλά κρατεί, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίηση την Ελλάδα να μη διευκολύνει το δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που αναφέραμε νωρίτερα, περί σαφούς μηνύματος της Ουάσινγκτον στην Αθήνα.

propoli

«Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Ελλάδα να μην υποδεχτεί το ιρανικό δεξαμενόπλοιο», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ. Μάλιστα, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα που έχει προκύψει.

«Μεταφέραμε την ισχυρή θέση μας ως προς το θέμα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και σε όλα τα λιμάνια στη Μεσόγειο που πρέπει να προειδοποιηθούν για να μη διευκολύνουν αυτό το τάνκερ», δήλωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν εταιρείες και ναυτικοί ότι τυχόν προσπάθειες παροχής βοήθειας σε αυτό το τάνκερ μπορεί να εκληφθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε χαρακτηρισμένη από τις ΗΠΑ Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση (Foreign Terrorist Organization), κάτι που έχει και πιθανώς ποινικές συνέπειες».

Loading