“Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κι άνετα”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Την εκτίμησή του πως οι ευρωεκλογές δεν θα είναι ντέρμπι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι άνετα πρώτο κόμμα εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας και στην κοινή συνεδρίαση την Κυριακή του συντονιστικού της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κλίμα ανατροπής που βιώνει κι ο ίδιος στην ανά την Ελλάδα περιοδεία του, την ίδια ώρα που και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων βελτιώνονται για το κυβερνών κόμμα και τον ίδιο προσωπικώς.

Από το Μαξίμου, επίσης, μιλούν για πανικό της ΝΔ, ο οποίος αυξάνεται με το δεδομένο ότι οι περισσότεροι αναποφάσιστοι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σημειώνουν, σε αυτό το πλαίσιο, πως ακόμα κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκαταλείψει το αφήγημα περί δημοψηφίσματος την Κυριακή κι αναφέρεται, απλώς, σε νίκη του κόμματός του.

Τι εννοούν με τη “δημοσκόπηση”

Σε σχέση με το χαρακτηρισμό “δημοσκόπηση” που είχε αποδώσει ο κ. Τσίπρας στις ευρωεκλογές, κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως εννοούσε πως το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι το μόνο αξιόπιστο πάνω στο οποίο θα μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και για τις βουλευτικές εκλογές κι όχι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, καλωσορίζουν την τακτική Μητσοτάκη την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες να γίνει συζήτηση επί των πολιτικών επιλογών, αφού θεωρούν πως έχουν αποδείξει στην πράξη ότι ενεργούν για το συμφέρον των πολλών.

Loading