INTIME

Πρώτο «στοπ» των ΑΝΕΛ σε νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο «στοπ» σε νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να βάλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λίγες ημέρες μετά το «διαζύγιο» του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

propoli

Μετά την απόσυρση του τελευταίου από τη συγκυβέρνηση, οι ΑΝΕΛ έχουν αποφασίσει να θέτει εμπόδια στο κυβερνητικό έργο θέτοντας ζήτημα μειοψηφίας που αντιστοιχεί σε 145 βουλευτές τους οποίους και διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ότι όσοι ανεξαρτητοποιήθηκαν τόσο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα θα καταψηφίσουν ορισμένα νομοσχέδια.

Και μάλιστα, το πρώτο «στοπ» από πλευράς ΑΝΕΛ ήρθε σήμερα και αφορά το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ. Στο πλαίσιο αυτό, από την Τετάρτη το κυβερνών κόμμα θα αναγκαστεί να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Ως προς αυτό, η «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταθέτει πρώτα αιτήματα για ονομαστικές ψηφοφορίες προκειμένου να επιβεβαιώνεται η πλειοψηφία των βουλευτών.

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών. «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145 βουλευτές και περιμένουμε από τους ΑΝΕΛ να πει αν στηρίζουν ή όχι το νομοσχέδιο, διότι χωρίς στήριξη ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλειοψηφία. Ό,τι δεν ψηφιστεί, απορρίπτεται από το Κοινοβούλιο. Καλή αρχή να την έχουμε αφού αποφασίσατε να συνεχίσετε να κυβερνάτε», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Loading