Πόλεμος Κοτζιά – ΑΝΕΛ με αιχμή το Σκοπιανό

Τη δυσφορία του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά προκάλεσαν οι αναφορές του εκπροσώπου του ΑΝΕΛ Θ. Τοσουνίδη σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

propoli

Εδώ και μερικές ώρες, μετά τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή, έχει ξεσπάσει “ανένδοτος” ανάμεσα στον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τα βέλη των ΑΝΕΛ συγκέντρωση ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή έστω και χωρίς τη στήριξη του συγκυβερνώντος κόμματος.

Η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές ξέσπασε μετά τη φράση του Νίκου Κοτζιά πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού κι άλλων βουλευτών.

Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, που επικαλείται το newsit.gr, «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».

Τοσουνίδης: «Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ»

Η πρώτη αντίδραση ήρθε με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ και συνεχίστηκε με επίθεση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Θόδ.Τουσουνίδη που κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ», τόνισε ο κ. Τουσουνίδης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών να είναι πιο… σοβαρός στις τοποθετήσεις του, λέγοντας πως όσοι μετέχουν στη συγκυβέρνηση θα πρέπει «να φερόμαστε και να τοποθετούμαστε με σεβασμό και προσοχή».

«Θα πρέπει λοιπόν, όταν προσεγγίζει προβλήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας, να είναι πολύ προσεκτικός».

“Δε δοκιμάστηκε στο στίβο της πολιτικής”

Και επανέλαβε αυτό που ανέφερε και η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «άλλωστε είναι ένας πολιτικός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής ζητώντας τον σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες ψηφοφόρους».

Σημείωσε δε ότι «κανένας δεν μπορεί επειδή το επιθυμεί ο ίδιος να βγάλει τους ΑΝΕΛ εκτός παιχνιδιού γιατί οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο παιχνίδι μετά από απόφαση του ελληνικού λαού».

Κατηγόρησε επίσης τους Νίκο Κοτζιά και Κυριάκο Μητσοτάκη πως «παραδίδουν το όνομα Μακεδονία» και «θα πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να το ξανασκεφτούν γιατί έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την επιθυμία ενός ολόκληρου λαού».

Ο Θόδωρος Τουσουνίδης επικαλέστηκε τα λόγια του Πάνου Καμμένου, στην ίδια εκπομπή πριν από μερικές μέρες, για το τι θα κάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όταν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Θα στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση, μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου μία συμφωνία», σημειώνοντας πως «εφόσον έρθει η Συμφωνία, η απόφασή μας κάποια στιγμή το 2019 είναι να δώσουμε στους Έλληνες τη δυνατότητα στους Έλληνες να αποφασίσουν».

Loading