IN TIME

«Πόρτα» Μητσοτάκη σε Βενιζέλο, ΑΝΕΛ και Βαρουφάκη

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Τη «φωτιά» που πήγε να… ανάψει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ότι επίκειται πολιτικός γάμος με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, μετά το… διαζύγιο του με τον ΚΙΝΑΛ, επιχείρησε να σβήσει άρον-άρον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

propoli

Και αυτό μόλις  αντιλήφθηκε ότι παραμονές των εθνικών εκλογών κάποιοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν εσωκομματικό ζήτημα από το πουθενά.

Η ξεκάθαρη δήλωση πως ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ» και πως «ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας» λειτούργησε κατευναστικά προς τα στελέχη της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς» που είχαν ξεσηκωθεί από καιρό εξαιτίας των μεταγραφών Τατσόπουλου και Ψαριανού. Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις κομματικών στελεχών που έσπευσαν να σημειώσουν πως οι φήμες για επικείμενη συνεργασία του Βαγγέλη Βενιζέλου με τη ΝΔ «είναι παντελώς ανυπόστατες».

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι ο μόνος που είδε το όνομά του να φιγουράρει τα τελευταία 24ωρα. Είχε προηγηθεί εκείνο του… Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και αρκετών στελεχών των ΑΝΕΛ οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου και ρίχνουν «γέφυρες» προκειμένου να επιστρέψουν στην Πειραιώς. Με τη φημολογία για τον επικεφαλής του ΜεΡα25 στην αξιωματική αντιπολίτευση  ακόμα… γελούν! Απαξιούν ακόμα και να διαψεύσουν την «πληροφορία» θυμίζοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι συνυπεύθυνος με τον Αλέξη Τσίπρα για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015. «Ακόμα και σήμερα πληρώνουμε αυτή την καταστροφική περίοδο. Άρα, οποιαδήποτε τέτοια σκέψη μόνο ως κάποιο κακόγουστο αστείο μπορεί να αντιμετωπίζεται από μας» σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. Σπεύδουν, μάλιστα, να επαναλάβουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί προσωπικά πως η επόμενη Βουλή θα προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο. «Οι Έλληνες πολίτες αξίζει να μάθουν τι ακριβώς έγινε τότε. Φτάσαμε πάρα, πάρα πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή.  Ο κ.Βαρουφάκης έχει πολύ μεγάλη ευθύνη, τη μεγαλύτερη ευθύνη βέβαια  έχει ο κ. Τσίπρας» εξηγούν.

Όσον αφορά τώρα στα στελέχη των ΑΝΕΛ που αναζητούν τρόπους να επιστρέψουν στο… μαντρί, στην Πειραιώς θα αξιολογήσουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ξεκαθαρίσουν εξ αρχής, ωστόσο, πως εκείνοι που ξεπέρασαν με τη ρητορική τους «κόκκινες» γραμμές πολιτικού πολιτισμού και μίλησαν απαξιωτικά για «γαλάζιους» βουλευτές δεν έχουν θέση στο κόμμα. «Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μην μπουν στον κόπο να χτυπήσουν την πόρτα της Πειραιώς. Θα τη βρουν ερμητικά κλειστή» προειδοποιούν.

Μοντέρνα προεκλογική καμπάνια

Σχετικά, τώρα, με την προεκλογική καμπάνια που θα ακολουθήσει η ΝΔ, αυτή θα βασιστεί σε διαφορετικό μοντέλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να είναι πιο διαδραστική και για αυτό θα κατέβει από το βήμα προκειμένου να μιλήσει εκ του σύνεγγυς με τους πολίτες για μια σειρά ζητημάτων όπως η πορεία της οικονομίας, η υγεία, η παιδεία, η περιφερειακή πολιτική. Η επαφή αυτή θα γίνει χωριό-χωριό, πόλη-πόλη, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες.

Δηλαδή δεν θα πραγματοποιηθούν οι κλασικές ανοιχτές συγκεντρώσεις αλλά μικρές θεματικές ανά περιοχή και μονάχα μια μεγάλη τελική συγκέντρωση στην Αθήνα. Και αυτή φυσικά με διαφορετικό στυλ από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

 

Loading