Ράπτη: Η κυβέρνηση ακολουθεί το «δώσ’ τα όλα» σε επανέκδοση

Την άποψη ότι τείνουν να μετατραπούν σε «καθεστώς», οι εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν ως βάση τους για παράνομες ενέργειες τους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων, έκανε λόγο στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

propoli

Από την πλευρά της, ξεκαθάρισε ότι πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί όχι η μετατροπή του νόμου που αφορά το άσυλο, αλλά η ολική κατάργησή του, λόγω των κρουσμάτων παραβατικότητας, που λαμβάνουν χώρα εντός των υποδομών των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Στο ζήτημα που αφορά, την συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Ράπτη, δήλωσε ότι ως Νέα Δημοκρατία «δεν πρόκειται ποτέ δεχθούμε να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία», ενώ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία «κακή» συμφωνία. Παράλληλα, κατηγόρησε προσωπικά τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και τους υπουργούς της κυβέρνησης, ότι «αδιαφορούν για τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδας».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το ζήτημα των παροχών, της κυβέρνησης, η κ. Ράπτη, δήλωσε ότι παρατηρείται το φαινόμενο του «δώστα όλα» σε επανέκδοση, λόγω του ότι οδηγείται η χώρα σε προεκλογική περίοδο.

Όσον αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι ο λόγος για τον οποίον δε μπήκε «μαχαίρι», ήταν το γεγονός ότι εφαρμόστηκε βαριά φορολογία τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκοψε κατά 50% το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος, η κ. Ράπτη σημείωσε ότι «της δίνεται η αίσθηση ότι η κυβέρνηση περιέκοψε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, από το πρόγραμμα κοινωνικών παροχών», που προορίζονταν για ευαίσθητους τομείς όπως η υγεία και η ασφάλεια.

Loading