Ρήγας: «Σε δύσκολη θέση η ΝΔ αν επιτευχθεί συμφωνία με την πΓΔΜ»

Σε δύο βασικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89». Συγκεκριμένα το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος μίλησε τόσο για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, όσο και στην παραίτηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου.  

propoli

Σ’ ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, ο Π. Ρήγας υπογράμμισε πως «η ΝΔ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί αν επιτευχθεί συμφωνία θα βασίζεται στην εθνική γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και ταυτόχρονα θα διευκολύνει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, θα μειώσει τις εντάσεις στην δύσκολη περιοχή των Βαλκανίων και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής» ενώ πρόσθεσε πως «τώρα που οδηγούμαστε σε λύση, η ΝΔ εφευρίσκει προβλήματα και λέει να μην ψηφιστεί η συμφωνία προτού αλλάξει το σύνταγμα της η πΓΔΜ. Ούτως ή άλλως όμως, η όποια συμφωνία θα περιέχει έναν βασικό οδικό χάρτη, θα προβλέπει αλλαγές στο σύνταγμά της γείτονος χώρας και θα έχει ισχύ μόνο εφ’ όσον τηρηθεί στο ακέραιο από όλους. Αυτό θα πει διεθνής συμφωνία. Η οποία συμφωνία επιτευχθεί θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην ελληνική Βουλή».

«Ο Σακελλαρίου συμβάλλει στις πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ»

Σ’ ότι αφορά την παραίτηση του κ. Σακελλαρίου από το ΣτΕ, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «θα μπορούσε να δείξει αυτή τη μεγάλη «ευαισθησία» προς τους πολίτες πολύ νωρίτερα. Κατ’ αρχήν για την όποια παραβίαση δικαστικού απορρήτου έχει και ο ίδιος ευθύνη ως επικεφαλής του ΣτΕ. Γιατί λοιπόν ενοχλήθηκε και δεν παραιτήθηκε τον Οκτώβρη του 2016, όταν είχαν συμβεί άλλες παραβιάσεις του απορρήτου; Αυτή τη στιγμή, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του ως επικεφαλής του ΣτΕ, θα ήταν πιο λογικό να κάνει την αυτοκριτική του και όχι να παραιτηθεί».

Και κατέληξε λέγοντας πως «δυστυχώς η στάση του κ. Σακελλαρίου υπονοεί συγκεκριμένα πράγματα και συμβάλλει στις πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ. Θα τον συμβούλευα να είναι πιο προσεκτικός σε όλα λέει και να αναλογιστεί αν οι αποφάσεις του ήταν στο πλαίσιο της στήριξης των κοινωνικών τάξεων. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε, γιατί ουδέποτε έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ πήγαν κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οπότε για ποια παρέμβαση ακριβώς μιλάμε;».

Loading