«Ραντεβού» Μητσοτάκη – Ερντογάν στις ΗΠΑ

«Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει το «ραντεβού» με τον Τούρκο πρόεδρο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του είχε τεθεί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της 84ης ΔΕΘ.

propoli

«θα συναντηθώ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης του ΟΗΕ. Θα είναι μια πρώτη συνάντηση», είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή, κρατώντας παράλληλα… μικρό καλάθι για το αποτέλεσμα των επαφών:

«Αν ο κ. Ερντογάν έχει διάθεση για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα. Πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας. Έχω θέσει το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις μου, είναι ευρωπαϊκό θέμα».

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, λοιπόν, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (10/9), ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Και αυτό έχει τη δική του, ξεχωριστή σημασία…

Loading