IN TIME

Ρελάνς ΝΔ με τρεις εξεταστικές για ΔΕΠΑ, Θριάσιο και «Ελ. Βενιζέλος»

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Εντυπωσιακή ρελάνς με τρεις εξεταστικές ετοιμάζει η ΝΔ στην κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου να ζητήσει τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.

propoli

Στην Πειραιώς διατρανώνουν πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι να ρίξει άπλετο φως σε τρεις «σκοτεινές» υποθέσεις οι οποίες, όπως λένε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, «επιβάλλεται να διερευνηθούν.

Η πρώτη αφορά τη ΔΕΠΑ. Σε αυτή την υπόθεση στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν επικεφαλής της εταιρείας λιπασμάτων στην Καβάλα, ιδιοκτησίας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έγινε επικεφαλής της ΔΕΠΑ και έδινε φυσικό αέριο στην εταιρεία παίρνοντ5ας μεταχρονολογημένες επιταγές!

Δεύτερη υπόθεση είναι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στο Θριάσιο. Μόλις κατακυρώθηκε το έργο και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, ο παραχωρησιούχος κατέβαλε μειωμένη προκαταβολή κατά 50%. Από τα 20 εκατ. ευρώ που είχαν οριστεί αρχικά έδωσε μόνο 10 εκατ, ευρώ. Συν τοις άλλοις υπερτριπλασιάστηκε η έκταση που δικαιούται να χτίσει στο Θριάσιο, φτάνοντας από τα 235.530 τ.μ. στα 970.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η τρίτη σχετίζεται με το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η  κυβέρνηση επιχείρησε να το παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση για επιπλέον 20 χρόνια, έναντι μόλις 483 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, με παρέμβασή της, η ευρωπαϊκή επιτροπή έκρινε πως το τίμημα ήταν ευτελές υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να επανεκκινήσει τη διαδικασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να δοθεί έναντι 1,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 131% πάνω από την αρχική τιμή.

«Αποπροσανατολιστική η ακατάσχετη σκανδαλολογία και λάσπη»

Όσον αφορά στην εξεταστική για την υγεία, στη ΝΔ απαντούν ότι η δήλωση Πολάκη πως θα πρέπει να μπουν κάποιοι στη φυλακή έχει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Παύλος Πολάκης δεν λειτουργεί αυτόνομα» τονίζουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, συμπληρώνοντας πως «η ακατάσχετη σκανδαλολογία και η λάσπη που δεν σταματάει να εκτοξεύει η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών».

Υπενθυμίζουν δε πως ενώ το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί στέλεχος της ΝΔ ότι προσέλαβε 23 άτομα χωρίς πράξη του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο οι προσλήψεις χωρίς πράξη του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται τα τελευταία τρία χρόνια σε 3.000.

Loading