Ρωμανός: Παραμύθι το άνοιγμα Τσίπρα στη Κεντροαριστερά

Ως «παραμύθι» χαρακτήρισε το άνοιγμα που επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κεντροαριστερά, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο Νίκος Ρωμανός πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

propoli

Σε ερώτηση για τα θετικά μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές, ο Ν. Ρωμανός τόνισε ότι «οι 120 δόσεις καταρχάς έχουν και ουσιαστικό περιεχόμενο και μάλιστα σημαντικό ουσιαστικό περιεχόμενο. Από εκεί και πέρα φυσικά θα προσπαθήσουν να το εντάξουν σε ένα πλαίσιο αφετηρίας και αποσπασματικών πραγμάτων που θα κάνουμε προκειμένου να πάρουν ότι μπορούνε και να σώσουνε ότι πιστεύουν ότι μπορούν να σώσουν. Εγώ ανήκω σε αυτούς που σταθερά λένε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο απώτατο όριο, αν μπορούνε να πάνε και μετά τον Οκτώβριο θα πάνε. Θεωρώ ότι εκτός του γνωστού που ξέρουμε όλοι ότι θα κάτσουν όσο παραπάνω μπορούν, δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία, την καρέκλα, είναι άνθρωποι πεινασμένοι για όλα τα πράγματα, γι’ αυτό βγήκαν και με σύνθημα “εμείς ή αυτοί”, “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” κλπ.

Άρα λοιπόν, εκτός από αυτό, υπάρχει και ένα άλλο το οποίο ενισχύει αυτό το σενάριο και είναι το καραγκιοζιλίκι της γέφυρας, της προοδευτικής συμμαχίας. Δεν ξέρω αν έχουν καταλήξει και πως προσπαθούν να το πουλήσουν τέλος πάντων. Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό το παραμύθι θέλει χρόνο για να χτιστεί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ»

Παράλληλα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει «το νέο ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά αυτό θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν ξέρω αν θα το πει γέφυρα, προοδευτική συμμαχία αυτό. Εν ολίγοις είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το νέο παλιό, δηλαδή πιο παλιό και από το παλιό. Θα γίνει πιο πράσινο από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το βλέπω και μια απόχρωση πιο σκούρο πράσινο, με Τζουμάκα κλπ. Κακώς γι’ αυτούς έχει μπει φυλακή ο Άκης (σσ Τσοχατζόπουλος), γιατί αλλιώς θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος εκεί και θα χειροκροτούσε και πρώτος απ’ όλους».

Ακόμα πρόσθεσε πως «είχαμε και την καινούργια Ξεπαπαδέα, το new-entry. Η κυβέρνηση θα λέει ότι μπορεί να πει και αυτά που θα λέει κυρίως θα είναι ξαναζεσταμένα φαγητά, όπως πολύ σωστά λέτε για το θέμα Novartis. Εγώ είμαι σίγουρος, και θα έχει και τον χρόνο, αλλά θα προσπαθήσει να χτίσει και κάτι άλλο ακόμα εκτός της Novartis πριν τις εκλογές, δηλαδή πιστεύω ότι μετά την Novartis θα υπάρξει άλλη υπόθεση. Όλα αυτά όμως, ξαναλέω ότι όταν τα δούμε να συμβαίνουν θα βεβαιωθούμε ότι πρόκειται περί ξαναζεσταμένου φαγητού και προσπάθειας να ξανασερβίρουν κάτι το οποίο δεν έχει κάτσει μέχρι τώρα».

Loading