Η Ρωσία απαντά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Τη δική της απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ έδωσε την Τρίτη (15/1) η Ρωσία, διά στόματος του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ζητούσε από τους Ρώσους να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας και να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Ρώσος υπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να εκφράζει τη γνώμη της στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Με κανέναν τρόπο δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά σ’ εκείνα τα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει τη γνώμη της», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γκρουσκό.

Διεθνείς πιέσεις καταγγέλλει η Ρωσία

Παράλληλα ο Γκρουσκό, αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, στην οποία ασκείτο κριτική στην απόφαση της Βουλής των Σκοπίων να προβεί σε συνταγματικές τροπολογίες σε σχέση με την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, είπε ότι υπήρξε η κύρια εκτίμηση για το «πώς διεξάγονταν οι συνομιλίες (μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ), υπό ποιες διεθνείς πιέσεις» και για την άνευ προηγούμενου παρέμβαση που επέδειξε η Δύση για να επιτύχει τους καθόλα κατανοητούς γεωπολιτικούς της στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading