Σάλος στο Twitter από την γκάφα Τσίπρα: «Είμαστε… διάτρητοι» (pic)

Σάλος προκλήθηκε από τη νέα γκάφα του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1, αναφορικά με το σκάνδαλο Πετσίτη.

propoli

Η φράση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι, να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», προκάλεσε έναν καταιγισμό σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα. Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Αλλά το διάτρητοι σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Όπως αναφέρει το λεξικό, η λέξη διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες, ή πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο, όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.

Όπως ήταν φυσικό, άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του Τwitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» την ελληνική γλώσσα.

Τα σχόλια που έγιναν στο Twitter:

«-Είμαστε ανοιχτοί, διάτρητοι …” Λέει ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου .. Ακόμα δεν συνήλθαμε απ’ την “τυμβοθηρία” …

-Σοβαρά τώρα αμφισβητεί κανείς το ποσό αδίστακτος είναι ο Τσίπρας όταν πετάει τέτοια μαργαριτάρια σε κάθε του ομιλία και παρόλα αυτά διατηρεί τέτοια ψυχραιμία; Εδώ ένα εταιρικό μέιλ στέλνεις κ το κοιτάς εκατό φορές μήπως σου φύγε κανένα κόμμα. Ο τύπος κάθε φορά είναι χειρότερος

-Κάθε φορά που μιλά δημόσια ο Τσίπρας, ο ψυχαναλυτής του Μπαμπινιώτη ανοίγει μια κάσα Dom Pérignon στην υγειά του!

-Όσοι δεν καταλαβαίνετε τη γλώσσα που μιλάει ο Τσίπρας, υπάρχει και το Google Translate, ναι;

-Όταν είπε ο Τσίπρας “είμαστε ανοιχτοι, διάτρητοι”,τι εννοουσε?

-Γελούσες με την Άντζελα όταν έτρωγε είδη υγιεινής και έκανες το αρσενικό της αντίγραφο πρωθυπουργό να σε βγάλει από την χρεοκοπία καρμίρη ελληνάκο… #διάτρητοι #ant1_news #Δαμόκλειοςσπάθη #Τσιπραςαντ1».

Δείτε επίσης: Καλογήρου για Novartis: Οι επιθέσεις προς τους δικαστικούς δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα

Loading