INTIME

Σαββατοκύριακο συντροφικών μαχαιρωμάτων!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στον Πάνο Σκουρλέτη φαίνεται πως καταλήγουν οι προεδρικοί και οι «53+» για την θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Εσωτερικών να παρουσιάζεται θετικός ύστερα κι από τις διαβεβαιώσεις που έλαβε προσωπικώς από τον Αλέξη Τσίπρα για το σημαντικό του ρόλο, καθώς κι ότι θα μπορέσει να εργαστεί δίχως προσκόμματα από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους στο δρόμο για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση- ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και βουλευτικές- μέσα στο 2019.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκε μπαράζ συναντήσεων όλων των πλευρών, δίχως να λείπουν τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάλιστα, υπάρχει κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, κι ανταγωνισμός για την θέση του γραμματέα.

Ωστόσο αυτά διαψεύδονται στο Politik από το Μαξίμου, το οποίο διαβεβαιώνει ότι η συνεργασία των δύο ανδρών παραμένει πολύ καλή.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, ναι μεν χρίζουν φαβορί τον κ. Σκουρλέτη, όμως αφήνουν κι ένα παραθυράκι ανοιχτό για κάποια έκπληξη από την πλευρά του πρωθυπουργού κατά τη σημερινή (Δευτέρα) ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξάλλου, αναμένεται να εκλεγεί και η νέα Πολιτική Γραμματεία.

Σαρωτικές αλλαγές

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, αυτός πηγαίνει για την Τετάρτη ή την Πέμπτη, με τον κ. Τσίπρα να είναι αποφασισμένος, όπως έχουμε γράψει εδώ κι αρκετές ημέρες, να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε δομές, όπως για παράδειγμα στη διάσπαση υπουργείων.

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για την θέση του, ούτε ακόμα κι εκείνοι- όπως ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ή ο Ανδρέας Ξανθός- οι οποίοι θεωρούνταν σίγουροι μέχρι κυριολεκτικώς χθες!

Αν, πάντως, ο κ. Παππάς δεν μετακινηθεί στην Κουμουνδούρου, τότε πιθανότατα τον περιμένει ένα καλύτερο υπουργείο, ενώ φουντώνουν αντί να καταλαγιάζουν οι φήμες για ηχηρό μήνυμα αμφίπλευρής διεύρυνσης, στελέχωσης δηλαδή του νέου υπουργικού σχήματος όχι μόνο από προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, αλλά και της καραμανλικής Κεντροδεξιάς.

 

Loading