INTIME

Σε αστυνομικό κλοιό οι Πρέσπες -Πάνω από 80 λεωφορεία στο Πισοδέρι

Τριάντα λεωφορεία αναχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Πισοδέρι, το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου όπου θα διαδηλώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Συνολικά αναμένεται να φθάσουν περισσότερα από 80 λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας στο Πισοδέρι καθώς η ΕΛΑΣ έχει αποκλείσει την πρόσβαση στους Ψαράδες, το χωριό όπου υπογράφεται η συμφωνία Ελλάδας -ΠΓΔΜ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Παρά τον αστυνομικό κλοιό, ωστόσο, οι αντιδράσεις πολιτών εκδηλώνονται: Στο χωριό Λαιμός, οι κάτοικοι έχουν βγει με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους. Στο σημείο, όπως και σε όλη την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Εγνατία

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, σε σημεία που οδηγούν στην περιοχή των Πρεσπών.

propoli

Στα διόδια Πολυμύλου δυνάμεις της ΕΛΑΣ σταματούν λεωφορεία που κατευθύνονται στο συλλαλητήριο και δίνουν πληροφορίες για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν για να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Στο κόμβο Κορομηλιάς από όπου ο δρόμος οδηγεί στο χωριό Ψαράδες ο δρόμος είναι κλειστός. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και επιτρέπεται η διέλευση μόνο όσων βρίσκονται στη σχετική λίστα με τους καλεσμένους ή τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Loading