INTIME

Σηφάκης: «Αλλάζει το πρόσημο της ελληνικής οικονομίας»

Για προσπάθεια «ακύρωσης» των θετικών μέτρων της κυβέρνησης από διάφορους κύκλους, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πέλλας, Ιωάννης Σηφάκης.

propoli

Από την πλευρά του, ερωτηθείς σε σχέση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μάτι, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής, ο κ. Σηφάκης, κατηγόρησε ορισμένους πολιτικούς «κύκλους», ότι «προσπαθούν οτιδήποτε καλό κάνει αυτή η κυβέρνηση, τραβώντας το από τα μαλλιά να το ακυρώσουν».

Ακόμα, αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που παρατηρούνται ως προς την εθνική τραγωδία, με τις πυρκαγιές στο Μάτι και την Κινέτα, όπως η χορήγηση συνολικών κονδυλίων ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ξεκίνησε ο διάλογος για αποκατάσταση των πυρόπληκτων κτηρίων.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο λόγος για τον οποίον η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τοπικούς παράγοντες έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ήταν επειδή υπήρχε ουσιαστικός διάλογος και όχι για το «θεαθήναι», τονίζοντας ότι παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη «σπέκουλα» σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.

«Αλλάζει το πρόσημο της ελληνικής οικονομίας»

Στο ζήτημα που αφορά, τον νέο προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί σε λίγες μέρες από την βουλή, κ. Σηφάκης, εκτίμησε ότι αλλάζει τόσο η «ψυχολογία», όσο και το «πρόσημο» της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, αντίστοιχα, ενώ ξεκαθάρισε πως με το τέλος των μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική που επιθυμούσε το 2015.

Ο κ. Σηφάκης, ξεκαθάρισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι η δημιουργίας μιας «δίκαιης ανάπτυξης», που θα αφορά όλες τις κοινωνικές τάξεις, μέσω βημάτων όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και κλαδικών συμβάσεων, κατηγορώντας παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση, πως είναι ένα μέτρο το οποίο δεν επιθυμεί.

Loading