IN TIME

Σκέφτονται πρόταση μομφής κατά του Βούτση

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Στη ΝΔ εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Νίκου Βούτση, μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2019.

propoli

Τα όσα έγιναν στην αίθουσα της Ολομέλειας το βράδυ της Τρίτης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος να αμφισβητούν ανοιχτά την πρόθεσή του προέδρου της Βουλής να τιμήσει συνειδητά τον συνταγματικό του ρόλο.

Τον κατηγορούν ευθέως ότι συμπεριφέρεται μεροληπτικά υπέρ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς να επιδεικνύει καμία διάθεση να τηρήσει την κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων. «Παραβιάζει προκλητικά τον κανονισμό της Βουλής» τονίζουν με έμφαση υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρεώνοντας στον Νίκο Βούτση ότι αρνείται να προγραμματίσει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανέχεται τη συστηματική απουσία υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και μεροληπτεί σε βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές. «Και μόνο η φράση του είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη “είστε 4 χρόνια σε προεκλογική περίοδο” είναι ενδεικτική της κατάχρησης της εξουσίας του» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Η ΝΔ ως αντίβαρο στο ψέμα, τους φόρους και το φόβο

Πάντως, πέραν των όσων έγιναν το βράδυ της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πυροδοτήσει μια σειρά εντάσεων στο πολιτικό σκηνικό. Για αυτό και επιλέγει συνειδητά την τακτική της ήρεμης δύναμης. Εφαρμόζει πολιτική ήρεμων τόνων, τους οποίους επιλέγει να ανεβάζει σταδιακά ώστε να αποκαλύπτει την πρωθυπουργική «γύμνια» του Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό προτιμά να αποτυπωθεί στη συνείδηση του απλού πολίτη πως η ΝΔ είναι το αντίβαρο στο ψέμα, τους φόρους και το φόβο. Στο ψέμα γιατί  ο Αλέξης Τσίπρας πόνταρε πολιτικά σε αυτό ώστε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Στους φόρους γιατί η υπερφορολόγηση γονάτισε τη μεσαία τάξη και τέλος στο φόβο διότι από τις γειτονιές μέχρι και τα πανεπιστήμια η ανασφάλεια και η βία αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας.

Loading