Οι Σκοπιανοί… μαζεύουν τις δηλώσεις του Ζάεφ

Να αμβλύνουν τις αλγεινές εντυπώσεις προσπαθούν οι Σκοπιανοί, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μίας Μακεδονίας».

propoli

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, το οποίο είχε μεταδώσει νωρίτερα τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, έχει ήδη προχωρήσει σε επαναδιατύπωση των λεγομένων του Σκοπιανού πρωθυπουργού.

Έτσι, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των Σκοπιανών της διασποράς για τον προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία», ο Ζάεφ φέρεται –πλέον- να απάντησε ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «ο προσδιορισμός “Βόρεια” κάνει τη διαφοροποίηση και επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία που λέγονται Μακεδονία».

Οι αρχικές δηλώσεις Ζάεφ και οι αντιδράσεις

Νωρίτερα, βεβαίως, είχαν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις για τα λεγόμενα του ηγέτη της γειτονικής χώρας, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως «δεν υπάρχει άλλη “Μακεδονία” εκτός από τη δική μας» και πως «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η… διόρθωση των δηλώσεων του Σκοπιανού πρωθυπουργού έγινε έπειτα από διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας, η οποία δεν έκρυψε την εύλογη ενόχλησή της.

Loading