Σκοπιανό: Αναμονή για το τηλεφώνημα Ζάεφ

Το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως θα κρίνει τη συνέχεια στο Σκοπιανό, την ώρα που η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι “η μπάλα βρίσκεται στο τερέν των Σκοπίων”.

propoli

«Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία, η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν» δήλωσε χθες σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι το περίφημο τηλρφώνημα μπορεί να γίνει οποτεδήποτε -ακόμα και σήμερα.

Όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, η δυναμική της διαπραγμάτευσης δεν θα χαθεί και δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό ούτε από τις κινητοποιήσεις ούτε από τη στάση του προέδρου Ιβάνοφ.

Υπενθυμίζεται ότι το VMRO-DPMNE πραγματοποίησε οργάνωσε μαζικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα να μην αλλάξει το όνομα της ΠΓΔΜ και να πραγματοποιηθούν άμεσα εκλογές.

Η κυβέρνηση άλλωστε έχει τονίσει ότι “εμείς δεν βιαζόμαστε” -την ώρα, πάντως, που διοργανώνονται σηλλαλητήρια  με κεντρικό σύνθημα «Ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα»σε διάφορες μεγάλες πόλεις

Επίθεση κατά Μητσοτάκη

Με αφορμή την τοποθέτηση της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια συμφωνία, η κυβέρνηση βάλλει και κατά του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ πολιτικού τυχοδιωκτισμού, με μόνο στόχο να ικανοποιήσει τις φατρίες της παράταξής του» σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης. Θυμίζοντας ότι παραγνωρίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με βάση την εθνική γραμμή «όπως έχει διαμορφωθεί το 1992 από την κυβέρνηση του πατέρα του, όσο και από την κυβέρνηση Καραμανλή, επι υπουργείας εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη».

Loading