INTIME

Σκουρολιάκος: «Η κυβέρνηση υλοποιεί τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης»

Την άποψη ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί επιτέλους το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» με τον νέο προϋπολογισμό, εξέφρασε στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash 99.4, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρολιάκος.

propoli

Από την πλευρά του, χαρακτήρισε ως «ελάχιστα για την πατρίδα και τον λαό» όσο προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, ενώ ξεκαθάρισε ότι έχει πλέον διασφαλιστεί το ζήτημα των συντάξεων, καθώς η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην περικοπή τους.

Ερωτηθείς για το αν θα δοθούν τα αναδρομικά και σε άλλους κλάδους, ο κ. Σκουρολιάκος, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον μέσα από το οποίο να μπορέσει να αποκαταστήσει τις αδικίες, δίχως να υπάρξει παρέμβαση από τους Θεσμούς.

Όσον αφορά το ζήτημα της μετατροπής του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ξεκαθάρισε ότι το μέτρο θα είναι πάλι προς την ίδια κατεύθυνση, και πως δεν πρόκειται να μείνει εκτός προστασίας η πρώτη κατοικία. Όσον αφορά δε τα όσα έχουν ακουστεί για τους μέχρι τώρα πλειστηριασμούς, ο κ. Σκουρολιάκος σχολίασε ότι πρόκειται για την εφαρμογή των νόμων του παρελθόντος που δεν μπορούν να αλλάξουν.

Στο ζήτημα, όμως της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά και της συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τους όρους διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους ο κ. Σκουρολιάκος τάχθηκε υπέρ ενός «ιδιαίτερου πολιτικού χειρισμού προκειμένου να μην υπάρξει πολιτική φθορά για τους βουλευτές της κυβέρνησης όπως έγινε και στο ‘μακεδονικό’ ζήτημα, μέσω των Fake News».

Χαρακτήρισε ταυτόχρονα ως «ελάχιστη» αλλά και ως «πρώτο βήμα» την συμφωνία Εκκλησίας-κράτους, ενώ δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή θα κάνει καλό και στην Εκκλησία, που μόνο κακό της έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο σφιχτός εναγκαλισμός με το κράτος.

Loading