INTIME

Σλοβένος Πρόεδρος: «Εύσημα σε Αλ. Τσίπρα για τη Συμφωνία με τα Σκόπια»

Τον «ειλικρινή θαυμασμό» του που η Ελλάδα κατάφερε να εξέλθει από την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Σλοβένος Πρόεδρος, Μπόρουτ Πάχορ, στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, συγχαίροντάς τον για «το πολύ εντυπωσιακό σας έργο να εξέλθετε από την κρίση».

propoli

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί «καταφέρατε με τον ομόλογό σας στα Σκόπια να υπογράψετε τη συμφωνία». Είπε, επίσης, ότι πολλοί θεωρούν – «και νομίζω δικαιολογημένα» – ότι ο Ζ. Ζάεφ «ήταν σε μια πολύ δύσκολη θέση όταν έπρεπε να αποφασίσει να κάνει ένα συμβιβασμό, αυτό είναι αλήθεια».

«Συγχαρητήριο και στο κουράγιο σας»

«Θέλω, όμως, να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και στο δικό σας προσωπικό κουράγιο, γιατί, όταν εμείς εισήλθαμε στην ΕΕ, ήμουν πρόεδρος της κυβέρνησης και ξέρω ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πάρουμε μια τέτοια απόφαση».

Ο κ. Πάχορ τόνισε ότι «αυτό που συμφωνήθηκε πρέπει και να εκτιμηθεί και επίσης να υλοποιηθεί». Επιπλέον, είπε ότι γνωρίζει πως με τη συμφωνία που υπεγράφη, δεν έχει τελειώσει η διαδικασία αυτή, ότι θα υπάρξουν κι αρκετά πράγματα ακόμα να γίνουν κι ευχήθηκε «να συνεχιστούν όλα καλά και να έχετε καλά αποτελέσματα».

«Θέλω και εκ μέρους του σλοβενικού Κοινοβουλίου να σας συγχαρώ για αυτό που επιτύχατε» είπε στον κ. Τσίπρα ο Πρόεδρος της Σλοβενίας.

Loading