Σπίρτζης: «Ζητήσαμε πολλές φορές συγγνώμη»

Αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, ότι «η κυβέρνηση ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη. Από πολλά στελέχη ειπώθηκε αυτό».

propoli

Σ’ ότι αφορά την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία για το ίδιο ζήτημα ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «τόσα χρόνια κάνανε επάγγελμα την καταπάτηση της γης, του αιγιαλού κτλ», ενώ πρόσθεσε ότι «η γραμμή της ανοχής μας στην επικοινωνιακή αθλιότητα έχει ένα μείον. Οι κάτοικοι ξέρουν καλύτερα από εμάς ποιοι έκαναν αυτά τα εγκλήματα».

Για το μείζον θέμα των κατεδαφίσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, υπογράμμισε ότι «το άλλοθι που είχε η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ότι δεν έχει χρήματα. Οι προηγούμενες διοικήσεις, εξαιρούσαν ωστόσο από τις κατεδαφίσεις τα κτίρια σε αιγιαλό, ρέματα κτλ».

Και αυτό γιατί «παρέδωσαν μια χώρα οικονομικό και πολεοδομικό χάος. Εμείς σε τρία χρόνια δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, αυτοί σε 60 τι έκαναν;» πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και κατέληξε: «Πρέπει να αλλάξουμε όλοι σελίδα. Και ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες».

Loading