Σπίρτζης: ΠΑΣΟΚ και Αριστερά είναι συγγενείς χώροι

Επίθεση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά γιατί απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για συνεργασία του προοδευτικού χώρου εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

propoli

Όπως είπε, “στο τέλος θα μείνει μόνη της και με αυτούς που θέλουν να συνεργαστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Απευθύνοντας μήνυμα «συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι  «παραδοσιακά υπήρχαν πάντα δύο πόλοι. Ο προοδευτικός και ο συντηρητικός. Έχει υποχρέωση ο προοδευτικός πόλος να συμμαχήσει απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την επιστροφή στην Ελλάδα της Ν.Δ, η ηγεσία της οποίας έχει καταληφθεί από τη νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά».

Υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά είναι συγγενείς χώροι και πάντα συνεργάζονταν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνδικαλιστικούς φορείς και άλλες συλλογικές εκφράσεις, επισήμανε ότι με την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, δεν βλέπει το λόγο που από το ΚΙΝΑΛ αρνούνται τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι στο ΤΕΕ το ΠΑΣΟΚ είχε στηρίξει τον κ. Λιάσκα και τον κ. Αλαβάνο που προέρχονταν από την Αριστερά, και ο Συνασπισμός είχε στηρίξει τον ίδιο που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά ότι αντιτάχθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών «από επιλογή στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι η πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και η πλειοψηφία των στελεχών του ήταν υπέρ της συμφωνίας».

 

Loading