Σταθάκης: «Οι οικιστικές διαστρεβλώσεις θα διορθωθούν με κάθε κόστος»

Την πεποίθηση ότι από την στιγμή που έχει αναλάβει δράση η Δικαιοσύνη, οι ευθύνες για την μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική θα αποδοθούν, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

propoli

Όπως τόνισε ο υπουργός, καλώς η συζήτηση «για το αν θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν έχει πάρει λεπτομερείς διαστάσεις», ωστόσο από την στιγμή που την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη θα φανεί τι έγινε και θα αποδοθούν οι ευθύνες.

Επίσης χαρακτήρισε τα όσα έγιναν τη Δευτέρα 23/7 στην Ανατολική Αττική ως «τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία που έχει δει ποτέ ο τόπος» και πρόσθεσε «δεν πρέπει να αποδοθεί στο αυθαίρετο, καθώς η Πολιτική Προστασία οφείλει να τους προστατεύει όλους».

Σ’ ότι αφορά τις οικιστικές στρεβλώσεις για τις οποίες η κυβέρνηση έκανε λόγο, ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι «θα διορθωθούν με κάθε κόστος» και πρόσθεσε ότι «μέσα στις επόμενες δύο – τρεις ημέρες, θα ανακοινωθούν τα σχετικά μέτρα, που θα αφορούν τόσο την αυθαίρετη δόμηση, όσο και τη χαρτογράφηση του αιγιαλού».

«Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη χωροταξία» σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «είμαστε οι πρώτοι που κάναμε δασικούς χάρτες. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε το 100%. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχουμε τους χάρτες των παραλιών».

Τέλος σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών από τις πρώτες ώρες εξάπλωσης της φωτιάς, ο Γ. Σταθάκης αναρωτήθηκε αν «υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός πουν θα είχε κάποια σκοπιμότητα στο να αποκρύψει μια εθνική τραγωδία; Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για κάτι και με κάποιον τρόπο επιλέγει να το αποκρύψει; Είναι αστείο. Το αν υπήρχε εικόνα από τις υπηρεσίες και δεν μεταφέρθηκε, θα διαπιστωθεί».

Loading