INTIME

Σταύρος Θεοδωράκης: «Δε θα κάνω τα… ρεπό του Καμμένου»

Διέψευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα σενάρια συνεργασίας του Ποταμιού με την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα… ρεπό του Πάνου Καμμένου.

propoli

Με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του Ποταμιού αρνήθηκε τις φήμες που τον θέλουν να προσχωρεί είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη Νέα Δημοκρατία, σε ενδεχόμενη αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής.

Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε τι σκοπεύει να πράξει με το Κίνημα Αλλαγής και αν τελικά το κόμμα του θα αποχωρήσει από το συνασπισμό με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά.

«Πιο συντηρητικό το Κίνημα Αλλαγής»

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ «πιο συντηρητικό κίνημα από αυτό που θέλαμε» και σημείωσε ότι «δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό».

«Ένας αρχηγός πεθαίνει με το κόμμα του»

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την πίστη του ότι το Ποτάμι «δε θα πεθάνει», τονίζοντας: «Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δε θα πεθάνει».

Η συμφωνία με τα Σκόπια και οι αντιδράσεις

Όσον αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε: «Υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που επιδιώκαμε τόσα χρόνια. Το όνομα το έχουμε δώσει εδώ και 25 χρόνια. Είναι κάτι που έχει παγιωθεί από όλες τις χώρες, ακόμα και τους συμμάχους μας».

Παράλληλα, επέκρινε τη στάση των πολιτικών στο εν λόγω ζήτημα, λέγοντας: «Έχω σεβασμό στην ανησυχία του κόσμου, έχω επαφή με τον κόσμο. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δείξει δειλία, δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

Loading