Στα «άκρα» η σύγκρουση στους ΑΝΕΛ

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη Πάνος Καμμένος, σε συγκεκριμένα στελέχη του κόμματός του, χαρακτηρίζοντάς τους «Μακεδονοκλάστες».

propoli

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, φωτογραφίζοντας τους Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο, άσκησε δριμεία κριτική για ορισμένα στελέχη του κόμματός του, τα οποία τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι», σχολίασε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, προκαλώντας το χειροκρότημα και τις επευφημίες του ακροατηρίου το οποίο σηκώθηκε όρθιο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τέρενς Κουίκ, είχε δηλώσει επανειλημμένως ότι εάν ήταν βουλευτής θα ψήφιζε την συγκεκριμένη Συμφωνία, ενώ σε παρόμοια δήλωση είχε προβεί και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Από την πλευρά της, η Έλενα Κουντουρά, είχε και η ίδια λάβει αποστάσεις από την γραμμή του κόμματος, αρνούμενη να αποκηρύξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση, σε περίπτωση που το ζήτημα τεθεί στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κανείς από τους τρεις δεν ήταν παρών στο συνέδριο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη για διαφορετικούς λόγους.

Άμεση απάντηση Κουίκ

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έδωσε το παρών σε εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, με τους εκπροσώπους όλων των παροικιακών σωματείων στην Αίγυπτο, έδωσε την δική του έμμεση απάντηση στον Πάνο Καμμένο.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας», τόνισε από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Τέρενς Κουίκ.

Loading