Στα όρια διάσπασης το ΚΙΝΑΛ λόγω Σκοπιανού

Πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης, προκαλεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

propoli

Η διαφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής έχει φέρει τα δυο κόμματα στα… όριά τους.

Η επιλογή της προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς να απορρίψει εμμέσως τη συμφωνία έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις τάξεις του Ποταμιού.

«Οι πέντε ακολουθούν τη γραμμή του ενός»

Πηγές από το περιβάλλον του Σταύρου Θεοδωράκη επισημαίνουν πως στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής «τα πέντε από τα έξι μέλη του υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας. Η πρόεδρος, μόνη της, είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός! Όταν αποφασίσαμε, όμως, τη συγκρότηση ενός νέου Κινήματος, δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».

Και ο Καμίνης υπέρ της συμφωνίας

Υπέρ του Σταύρου Θεοδωράκη τάσσεται και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος υποστήριξε ότι «η συμφωνία για το Μακεδονικό είναι καλή, όχι γιατί δεν έχει ατέλειες, αλλά γιατί και οι δυο πλευρές μετακινήθηκαν σημαντικά. Έτσι γίνονται οι συμβιβασμοί, έτσι προχωρούν ειρηνικά οι λαοί» σχολίασε.

«Ναι στη συζήτηση, ναι στη βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή για τις δύο χώρες, λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ» κατέληξε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Loading