Στην αντεπίθεση ο Κοτζιάς, «βόμβες» για Τσίπρα-Καμμένο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος εξαπέλυσε «βόμβες» για τους Τσίπρα-Καμμένο μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του «Πράττω».

propoli

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του, στην οποία εξηγεί ακριβώς τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Από τα πυρά του δεν γλύτωσε ούτε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του. «Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι» σχολίασε, «φωτογραφίζοντας» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Πυρ» κατά του Καμμένου

Ακολούθως τα πυρά του στράφηκαν αποκλειστικά στον Πάνο Καμμένο, δείχνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτωπο δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα. Στοχεύοντας τον υπουργό Άμυνας ο πρώην ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι την εξωτερική πολιτική μιας χώρας την ασκεί το υπουργείο Εξωτερικών και όχι το υπουργείο Άμυνας «το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας». Επίσης υποστήριξε ότι πολλές από τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου για θέματα εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας «εκφεύγουν τις εθνικής γραμμής», ενώ έκανε λόγο για «οχετό στοχευμένων διαρροών» αναφορικά με τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς προειδοποίησε ότι σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές και κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή όχι χρήση απόρρητων κονδυλίων που έχουν τα υπουργεία.

 

Loading