INTIME

Στη Βουλή η υπόθεση του C4i μετά από εμπλοκή πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Στην Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία για την υπόθεση ανάθεσης στην αμερικανική  SAIC, με υποκατασκευαστή την Siemens, του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, του περίφημου πια C4i.

propoli

Μάρτυρας που προσήλθε αυτοβούλως έδωσε στοιχεία για εμπλεκόμενο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Για την υπόθεση διενεργεί έρευνα εδώ και ένα χρόνο ο εφέτης – ειδικός ανακριτής, Δημ. Ορφανίδης.

Αφορά συγκεκριμένα το σκέλος της δικογραφίας που είχε διαχωριστεί από αυτό της παραλαβής και των παρελκόμενων της.  Ερευνώνται οι  τυχόν  διαδρομές μαύρου χρήματος στο προγενέστερο στάδιο, αυτό της ανάθεσης του έργου στην εν λόγω εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας  προσφάτως ο ανακριτής «σκόνταψε»  πάνω σε  όνομα υπουργού   κι ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος η δικογραφία πολύ σύντομα θα πάρει  τον δρόμο της Βουλής.

Την ίδια ώρα  το σκέλος της παραλαβής του συστήματος, το οποίο εύλογα  ονομάστηκε φάντασμα  αφού ουδέποτε λειτούργησε, βρίσκεται πλέον στο στάδιο του ακροατηρίου για τις χρυσές μίζες που διακινήθηκαν

Loading