Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

propoli

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στις 17:15, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Στο κόκκινο η πόλη ενόψει Τσίπρα-ΔΕΘ

Την ίδια ώρα, πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της 83ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη λειτουργία του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος της χώρας.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ συζητήθηκε σε σειρά συσκέψεων που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στην κατάρτιση των φετινών μέτρων τάξης και ασφαλείας ελήφθησαν υπ’ όψιν τρεις βασικοί παράμετροι: Η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή, η παρουσία – για πρώτη φορά σε εγκαίνια ΔΕΘ – διαδηλωτών που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και η κινητοποίηση ομάδων αναρχικών και αντιεξουσιαστών που παραδοσιακά συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές πορείες αυτήν την μέρα.

Loading