INTIME

Στη Νάξο ο Μητσοτάκης – Τον υποδέχθηκαν με έναν… χορό Κοτσάκι!

Στη Νάξο περιόδευσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου κατά την άφιξή του κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με έναν χορό Κοτσάκι.

propoli

Πρώτος προορισμός του ήταν το δημαρχείο του νησιού, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου η οποία έχει κύκλο εργασιών 20,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 60% της οικονομίας του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο η ένωση εξάγει συνολικά 50 με 60 τόνους προϊόντων.

Υποδοχή με Κοτσάκι

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο Φιλώτι, κτηνοτροφικό χωριό όπου ζουν 1.800 μόνιμοι κάτοικοι και εκτρέφονται 50.000 αιγοπρόβατα. Εκεί οι ντόπιοι τον υποδέχθηκαν επίσης με Κοτσάκι στην πλατεία του χωριού και του προσέφεραν παραδοσιακά προϊόντα και τα τοπικά τυριά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε και στην Απείρανθο, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον τοπικό γυναικείο συνεταιρισμό και το παραδοσιακό κλωστοϋφαντουργικό εργαστήρι στο οποίο εργάζονται γυναίκες του χωριού.

Επισκεπτόμενος το καφενείο του χωριού, οι κάτοικοι τού δώρισαν ένα βιβλίο με την ιστορία της Απειράνθου κι ένα κρητικό μαχαίρι. Σε διάλογο που είχαν, του είπαν πως «όπου πηγαίνεις, σου ζητούν και από κάτι. Εμείς δεν σου ζητούμε τίποτε, μόνο να κυβερνήσεις με αρετή και τόλμη. Και να έχεις κάπου στο γραφείο σου αυτό το μαχαίρι για να μας θυμάσαι». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε, λέγοντας πως «εκτός από αρετή και τόλμη, χρειάζεται και σοφία για να κυβερνήσεις σωστά». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Νάξο με μια βόλτα στο χωριό.

Το πρωί είχε περιοδεύσει και στην Πάρο.

Loading