Στη σύνοδο των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης η Κόλλια- Τσαρουχά

Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Εθνικής Άμυνας ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης (SEDM), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, στην οποία προεδρεύουσα χώρα ήταν η Ελλάδα.

propoli

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, υπήρξε ενημέρωση των υπουργών για την εξέλιξη των προγραμμάτων της πρωτοβουλίας SEDM και κοινή συνέντευξη τύπου των υφυπουργών Ελλάδας και Σερβίας, κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά και κ. Bojan Jocic.

Η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε την ανάγκη της ακόμη μεγαλύτερης σύσφιξης των σχέσεων των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της δημιουργίας ενός κλίματος συνεργασίας, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία στρατιωτικών και πολίτικων αξόνων που διασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ειρήνη και το πολυεπίπεδο πλαίσιο συμφωνιών και συνεργασιών που αντιμετωπίζουν επιτυχώς τα σύγχρονα προβλήματα, όπως η σύσταση Διαδικτυακού Στρατιωτικού Ιατρικού Αρχείου (IMIHO Online Military Medical Archive), το πρόγραμμα Αντιμετώπισης Διαφθοράς στον τομέα της Άμυνας (Building Integrity in Defence), το πρόγραμμα «Ρόλος των Γυναικών στην Ασφάλεια και Άμυνα»  (Female Leaders in Security and Defence) και άλλα.

Η υφυπουργός έκλεισε την τοποθέτηση της υπογραμμίζοντας την ανάγκη του συνεχούς εκσυγχρονισμού των φορέων πολιτικής προστασίας και των Ε.Δ.

Loading