INTIME

Στη 1 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σαν έτοιμος απο καιρό ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών 2019 το οποίο επιβεβαίωσε το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

propoli

Η κατάκτηση της αυτοδυναμίας με 158 έδρες επιτρέπει στον πρόεδρο της ΝΔ να κινηθεί γρήγορα για να διαμορφώσει την επόμενη μέρα της νέας διακυβέρνησης.

Ήδη έτοιμο το νέο υπουργικό Συμβούλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός σήμερα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην 1 το μεσημέρι θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Κατά πληροφορίες στην ορκωμοσία θα παρεβρεθή μόνο η οικογένεια του νέου πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη έτοιμη και την Τρίτη θα γίνει η ορκωμοσία.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Loading